Últimes setmanes per gaudir de l’exposició Oliba Episcopus al Museu Episcopal de Vic
Ja només queden uns quants dies pel tancament de l’exposició Oliba Episcopus, que des del passat mes d’octubre acull el Museu Episcopal de Vic (MEV).
  Serà el 10 de febrer quan es posarà fi a l’exitosa mostra que proposa una visió renovada del bisbe, el seu context i els diferents aspectes de la seva trajectòria ara que se n’ha celebrat el seu mil·lenari.

L’exposició Oliba Episcopus, en el marc del projecte Episcopus del Bisbat de Vic, proposa un recorregut per la vida d’Oliba de Cerdanya, des de l’origen comtal, passant per la condició de monjo i abat, la consagració episcopal i les tasques pròpies del bisbe, fins a la seva obra artística, cultural i política. 

Entre les obres exposades destaquen les dues bíblies de Ripoll i de Roda, promogudes per Oliba, que juntament amb els fragments d’una tercera bíblia, la de Fluvià, es reuneixen per primer cop en aquesta exposició. Gràcies a recursos tecnològics també es pot visitar la catedral romànica de Vic tal com era al segle XI.

El proper dijous 24 de gener a les 18.30h tindrà lloc una conferència titulada ‘La il·luminació de manuscrits en època medieval’, a càrrec de Judit Verdaguer, conservadora del MEV. En el marc de l’exposició també es programen visites guiades els dissabtes i diumenges.

Osona Turisme | T +34 938 851 715 | E-mail: info@osonaturisme.cat | Avís legal

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local