El Museu de la Torneria s’incorpora a la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona
El Museu de la Torneria de Torelló se suma a la Xarxa de Museus Locals (XML) de la Diputació de Barcelona.
 

El Museu de la Torneria explica el procés d’industrialització de Catalunya a partir d’un ofici artesà, el torner de fusta i banya, que, amb l’arribada de la industrialització, es convertí en un sector industrial complementari del sector tèxtil. 

La XML és una eina de suport i col·laboració per als museus de la província, que posa a l'abast dels municipis una sèrie de serveis i accions destinades a millorar la gestió, la conservació i la difusió del patrimoni i dels equipaments museístics amb l'objectiu que esdevinguin espais referents de preservació de la identitat i la memòria col·lectiva.

Amb aquesta última incorporació ja són sis els centres museístics de la comarca d’Osona que formen part de la XML. Aquests són: la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles, el Museu del Ter de Manlleu, el Museu Arqueològic de L’Esquerda a Roda de Ter, el Centre d’Interpretació i jaciment El Camp de les Lloses a Tona i el Museu de l’Art de la Pell de Vic.

Osona Turisme | T +34 938 851 715 | E-mail: info@osonaturisme.cat | Avís legal

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local