Una excursió per a tota la família? Us recomanem la Ruta dels molins de Calldetenes
Voleu conèixer com es treballava als molins? Us recomanem la Ruta dels molins fariners de Calldetenes. Durant l’itinerari, podreu comprovar com el torrent de Sant Martí uneix les poblacions de Calldetenes i de Sant Julià de Vilatorta.

Mentre feu aquesta excursió, gaudireu del paisatge de l’aigua que conformen els
sis molins que trobareu al vostre pas. Al llarg de gairebé 6 km, passareu per diversos ponts i passos que permeten observar, tot un seguit de canals i recs, basses, rescloses, fonts, "cadiretes" i molins. És a dir, els elements típics de l'arquitectura hidràulica que permetien aprofitar tot el cabal d'aigua del torrent. A més, es tracta d'un itinerari planer amb poc desnivell, per tant, és ideal per a tota la família.

Un cop inicieu l’excursió, el primer molí que us trobareu és el molí del Pujol. Seguidament, veureu els molins de la Frontera, de Rosanes, de la Calvaria, del Nadal i d’Alta-Riba. Continuant l’itinerari fins al final, arribareu al parc de les Set fonts de Sant Julià de Vilatorta. Un indret ideal per relaxar-vos abans de disposar-vos a fer el camí de tornada.

Al voltant d'aquesta ruta, també s'hi agrupen algunes de les cases més antigues d’ambdós pobles. A més, gràcies a aquest itinerari tindreu l’oportunitat de descobrir els racons més amagats de la natura i alhora, conèixer la primera indústria, la dels molins fariners, que es va instal·lar en aquests municipis.                        

Finalment, si teniu temps, us recomanem una visita al Museu del Molí de la Calvaria, on podreu conèixer les parts i el funcionament d’un molí fariner i endinsar-vos en el món dels moliners. És a dir, conèixer com treballaven, quins estris feien servir, en definitiva el seu dia a dia.
Veniu a gaudir de la Ruta dels molins a Calldetenes. Us hi esperem!

Consulteu la ruta geolocalitzada en aquest enllaç.
 
Osona Turisme | T +34 938 851 715 | E-mail: info@osonaturisme.cat | Avís legal

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local